Raspuštena četiri odbora demokrata 1Zoran Lutovac Foto: Fonet/Marija Đoković

Nakon sednice Glavnog odbora DS u subotu, danas su raspuštena četiri lokalna odbora, među njima i onaj u Smederevskoj Palanci na čijem čelu je Radoslav Miloičić, koji je ovih dana ponovo bio u žiži jer se javno protivio bojkotu Skupštine, saznaje Danas. On je najavio pa povukao svoj povratak u parlament.

Na sednici GO raspravljalo se o tromesečnom izveštaju o radi stranke koji je podneo predsednik DS Zoran Lutovac. Izveštaj je usvojen, a prema saznanjima Danasa diskusija pre usvajanja u delu sednice zatvorenom za javnost bila je burna.

Srđan Milivojević iz Kruševca založio se za formiranje izbornih štabova u svim sredinama i izrazio nadu da će se energija protesta „Jedan od pet miliona“ zadržati do septembra. Gordana Čomić iz Novog Sada nastavila je da kritikuje Savez za Srbiju, pretežno zbog članstva Dveri u ovoj grupaciji. Ona je pohvalila stvaranje unije DS, ZZS i SDS poručujući da je ovim Demokratska stranka uspela da natera vlast da krene u reaktivno delovanje, dok je opozicija ta koja je proaktivna.

Ipak, ona je zatražila da se promeni taktički nastup reujedinjene DS. Radoslav Miloičić Kena iz Smederevske Palanke odustao je od predloga da se ponovo izjašnjava o odlukama i potezima SZS, ali je zatražio da se u septembru održi velika skupština ujedinjene DS, kao i da se kritički odgovori Bošku Obradoviću, lideru Dveri, javno i pre toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari