RTK: UNMIK izdao upustva svom osoblju 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Misija UNMIK je preporučila svom osoblju da radi od kuće na dan nedavne policijske operacije na severu Kosova, prenela je RTK 2 na srpskom jeziku.

Na pitanje RTK zašto je službenik te misije Mihail Krasnoščenkov bio na barikadama, kada je osoblje UNMIK dobilo uputstva da ostane kod kuće, portparolka misije rekla je da je osoblje tog dana bilo na dužnosti.

„Razumeli smo da je osoblje UN o kome je reč obavljalo svoje dužnosti nadgledanja i izveštavanja o trenutnoj situaciji, u skladu sa mandatom UNMIK“, rekla je portparolka UNMIK. Mađutim, u mejlu koji je šef regionalne kancelarije UNMIK u Mitrovici Danilo Rozales-Dijaz poslao osoblju UNMIK u četiri severne opštine jasno se vidi da se zaposlenima preporučuje da ostanu kod kuće na dan policijske operacije.

„Do narednog obaveštenja, preporučuje se da svi zaposleni u četiri severne opštine ostanu kod kuće. Trenutna policijska operacija je usmerena na te četiri opštine. O ostalim detaljima bićete kasnije obavešteni“, navodi se u službenom imejlu Dijaza, u koji je RTK imao uvid.

RTK se, takođe, poziva na sms koji je tog dana prosleđen osoblju UNMIK. „Sve dok se policijska operacija odvija na severu, do narednog obaveštenja preporučuje se osoblju da izbegava bilo kakvo kretanje od SA-1 do SA-2; osoblju SA-2 preporučuje se da rade od kuće“, navodi se u poruci koja je poslata svim zaposlenima u UNMIK u četiri severne opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari