Kosovska policija: Operacija u Mitrovici uspela 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Kosovska policija ocenila je danas uspešnom jutrošnju operaciju na severu Kosova u kojoj su tri osobe uhapšene u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, jedna je uhapšena zbog ometanja akcije policije, dok se za S.A, traga jer nije pronađen u svom domu, prenosi RTK.

Direktor istražnog odeljenja Riza Šilova predstavio je medijima detalje policijske akcije u Mitrovici i objasnio je da su osobe zadržane u policijskoj stanici i da će se prema njima dnositi po instrukcijama tužilaštva.

Cilj policijske operacije su četiri lokacije i četiri osumnjičena. Jedan od osumnjičenih M. R. (40) nije pronađen u svom domu, najverovatnije je u bekstvu, pa je izdata poternica i Kosovska policija će ga uhapsiti, rekao je on.

Specijalni tužilac Sila Hodžaj rekao je da je jutrošnja akcija rezultat iscrpljivanja svih ostalih mera da se dođe do podataka.

On je odbacio tvrdnje da akcija Kosovske policije ima bilo kakve veze da carinama koje su uvedene na robu iz Srbije, dodajući da je Specijalno tužilaštvo podatke i dokaze prikupljalo od 13. marta ove godine u slučaju ubistva Ivanovića.

Hodžaj je rekao da je pretres kuća osumnjičenih učinjen po nalogu Osnovnog suda od 21. novembra. Bilo je poteškoća u prikupljanju dokaza, ali imali smo veliki broj svedoka, skoro 40 uglavnom iz severnog dela, rekao je Hodžaj.

On nije želeo da otkrije da li je iza inicijala M. R. Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, zbog osetljivosti podataka iz slučaja i istrage. Portparol policije Baki Keljani objavio je da je kosovska policija obaveštena o protestima u Gračanici, kao i na severu Kosova.

Građani imaju pravo da protestuju u skladu sa zakonom o javnom okupljanju i bićemo pažljivi u postupanju kako bismo očuvali javni red, rekao je Keljani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras sa članovima Vlade povodom situacije na Kosovu i Metohiji, nakon jutrošnje akcije pripadnika kosovske policije ROSU koji su u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari