Vučić večeras sa članovima Vlade o Kosovu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras sa članovima Vlade povodom situacije na Kosovu i Metohiji, nakon jutrošnje akcije pripadnika kosovske policije ROSU koji su u svernom delu Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba.

Kako je najavljeno iz Vučićevog kabineta, posle večerašnjeg sastanka moguće su i izjave za medije.

Kosovska policija ocenila je danas uspešnom jutrošnju operaciju na severu Kosova u kojoj su tri osobe uhapšene u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, jedna je uhapšena zbog ometanja akcije policije, dok se za S.A, traga jer nije pronađen u svom domu, prenosi RTK.

Policija je navela da traga za M. R. (40) Zbog akcije ROSU Vlada Srbije održala je vanrednu sednicu, a Vučić se sastao sa predstavnicima policije, Vojske i bezbednosnih službi.

Predsednik Srbije potom je imao odvojene sastanke sa ambasadorima Kine i Rusije u Srbiji, Li Mančangom i Aleksandrom Čepurinom, a telefonom je razagovarao i sa evropskim komesarom za proširanje Johanesom Hanom.

U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su održani jednočasovni protesti protiv „policijskog i političkog terora Prištine“.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da upad i hapšenja koja su izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri pozvao je građane posle jutrošnje akcije specijalne jedinice Kosova u Severnoj Mitrovici, na smirenost, posebno one koji žive u severnom delu grada.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da poslednje odluke Kosova imaju za cilj da obustave destruktivnost lidera Srbije protiv Kosova i da su legitimne, legalne i transparentne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari