Veselji: Protiv remećenja mira i stabilnosti 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da poslednje odluke Kosova imaju za cilj da obustave destruktivnost lidera Srbije protiv Kosova i da su legitimne, legalne i transparentne.

Veselji je, na konferenciji za medije, istakao da odluke institucija Kosova ne bi trebalo nikako da se shvate kao odluke koje su usmerene prema nekoj određenoj zajednici.

„Srbija i njeno vođstvo treba da razumeju da politika mržnje, blokade i provokacije prema Kosovu rizikuje regionalnu stabilnost, a to je protiv dijaloga koji je u toku. Ova politika ne pomaže suživotu između Albanaca, Srba i ostalih zajednica na Kosovu. Došlo je vreme da se to mora zaustaviti“, rekao je Veselji.

Veselji je dodao da neće dozvoliti da dođe do nesigurnosti i nestabilnosti na Kosovu. „Nećemo dozvoliti povredu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova.

Nećemo dozvoliti da se desi ništa što bi pretilo Albancima, Srbima i drugim zajednicama u zemlji“, rekao je Veselji. On je pozvao sve građane da imaju poverenja u institucije Kosova i da ne budu žrtve provokacija i govora mržnje. “Kosovo je posvećeno rešavanju problema sa Srbijom na konstruktivan način, putem dijaloga i rezumevanja. Ali ovo ne mora da znači da ćemo tolerisati u nedogled destruktivne poteze prema našoj državi“, rekao je Veselji.

Budućnost Kosova i čitavog regiona je integracija u EU, poručio je Veselji ističući da je Kosovo posvećeno garantovanju stabilnost i vladavini prava na celoj teritoriji i da će institucije postupati u skladu sa Ustavom Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari