Ružić: Ne očekujem probleme na izborima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi 1Foto: twiter @brankoruzicsps

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas u Leskovcu, gde je obišao Roštiljijadu, da „pripadnici nacionalnih manjina kao lojalni građani Srbije svakako imaju mogućnost da afirmišu svoje vrednosti i da, baštineći svoju tradiciju, to čine u okvirima države Srbije“.

On je, na pitanje novinara FoNeta da li očekuje da Albanci učestvuju na izborima za Nacionalni savet a u kontekstu pregovora o Kosovu i svih rešenja o rešavanju tog pitanja i zahteva za pripajanje opština Preševo, Bujanovac i Medveđa , odgovorio da „ne očekuje nikakve probleme“.

„Izbori za Savete nacionalnih manjina su raspisani za 4. novembar. Najvažnije je da smo sve uradili što je trebalo. Uspeli smo da, u predvečerje izbora, unapredimo zakonodavni okvir i donesemo set manjinskih zakona“, rekao je Ružić.

On, keko je rekao,“ne bi davao eksluzivitet bilo kojoj manjinskoj zajednici u Srbiji“.

„Mlslim da je to velika dragocenost da skoro 30 odsto stanovništva u Srbiji pripada nacionalnim manjinama“, dodao je on.

Ružić očekuje da „svi iskoriste svoje biračko pravo da učestvuju na izborima 4. novembra, da predlože svoje liste i da, posle toga, nacionalni saveti još više unaprede svoj rad, promovišući svoje vrednosti koje su zaista dragocenosti Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari