Šain: Romska partija se pridružuje zahevima građana na protestima 1Srđan Šain Foto: Medija centar

Srđan Šain, predsednik Romske Partije koja je u dva navrata bila parlamentarna stranka, izjavio je danas da se ta partija pridružuje zahtevima građana koji se izražavaju na protesnim šetnjama širom Srbije.

„Posebno je značajno da  građani Srbija dobiju garancije da nikada Više neće da zavise od volje  interesnih grupe u bilo kom segmentu društveno ekonomskih odnosa. Funkcionisanje  jasne podele vlasti  kao i svih nezavisnih tela uz  punu slobodu medija uslovi su svih uslova“, istakao je predsednik Romske partije u pisanoj izjavi.

On je naveo da osam odsto  ukupnog biračkog tela u Srbiji čine Romi, kao i da se sa glasovima  Roma i Romkinja dosada  najviše manipulisalo.

„Paketi, šećer i patike  prvenstveno  su namenjeni upravo biračima ove zajednice.  U zavisnosti od  ukupne izlaznosti svih birača  glasovi Roma i Romkinja  odlučuju o 12 odsto  poslaničkih mesta u Skupštini Srbije. Iz navednog logično je pitanje ima  li bez Roma i Romkinja u institucijama  istinske demokratije“, upitao je Šain.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari