Samoopredeljenje i DSK usklađuju stranačke programe 1Foto: EPA/ ARMANDO BABANI (arhiva)

Lideri Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK), Aljbin Kurti i Isa Mustafa, poručili su danas, nakon sastanka u zgradi Skupštine Kosova, da su razgovarali o harmonizaciji programa dve stranke i najavaili za sutra još jedan sastanak.

Kurti je rekao da je sastanak bio konstruktivan i poručio da će ipak biti održan još jedan sastanak radi finalizacije usklađivanja programa dve stranke.

“Složili smo se da sutra održimo još jedan sastanak na kojem će se razgovarati o još nekim otvorenim pitanjima“, rekao je Kurti.

Lider DSK je poručio da će buduća Vlada Kosova raditi u interesu svih građana i ponovio da su dve partije, koje su osvojile najveći broj glasova, uskladili program za formiranje Vlade Kosova.

Lideri Samoopredeljenja i DSK su se do sada sastajali nekoliko puta ali je ovo bio prvi sastanak nakon potvrđivanja konačnih rezultata oktobarskih izbora,prenosi Kosovo onlajn.

Iz Pokreta Samoopredeljenje je juče najavljeno da će konačni koalcioni sporazum sa DSK biti postignut do ponedeljka, 2. decembra.

Večerašnjem sastanku su prisustvovali i Agim Veljiju, Vjosa Osmani i Ljutfi Haziri iz DSK, dok su Samoopredeljenje, pored Kurtija, predstavljali i Fatmire Kolčaku, Besnik Bisljimi i Aljbuljena Hadžiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari