Samoopredeljenje: Svečla na sastanku s Đurićem štitio interese Kosova 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Član Samoopredeljenja Agim Bahtiri rekao je da je Dželal Svečla na skupu o regionalnoj saradnji u Tirani razgovarao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem jer želi da u svakom razgovoru, pa i ovom, zaštiti interese Kosova.

Bahtiri je na svom Fejsbuk profilu napisao da predstavnik Samoopredeljenja nije u Tirani bio da priča o podeli Kosova, kao što su to činile neke druge stranke.

„Za razliku od njih Svečla nije seo da razgovarao o podeli Kosova, jer se ne kupuje niti prodaje, niti se može ucenjivati ili pretiti, jer je čist kao suza i privatno i službeno“, napisao je Bahtiri.

Dodao je da baš kao što nisu uspeli da zaustave pobedu Samoopredeljenja, tako neće uspeti ni da ometaju formiranje nove vlade koju će formirati Aljbin Kurti.

Portal gazetaexpress.com objavio je fotografiju sa sasatanka održanog u hotelu Tirana Internešenel, a na kojima se vidi sastanak kojem su prisustvovali Đurić i Svečla, kao i poslanik Demokratskog saveza Kosova Arban Abraši i gradonačelnik Đakovice Ardian Đini iz Alijanse za budućnost Kosova.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je kasnije da Đurić prisustvuje od 7. do 9. decembra u Tirani okruglom stolu posvećenom regionalnoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari