Samoopredeljenje: Svečla na sastanku s Đurićem štitio interese Kosova

Ostavite komentar


  1. Sigurno je da je istina to sto kaze, ali je sigurno i to da su razgovarali o novoj vladi i vecem ucescu Srpske Liste u njoj. Valjda su shvatili da su apetiti LDK preveliki a izgleda da predstavnici Roma, Bosnjaka i Egipcana nisu usli u koaliciji sa Samopredeljenjem bas bezuslovno…
    Duric, sa druge strane ima samo dva uslova, odbacivanje opruzbe protiv Srba u slicaju Oliver Ivanovic, kao i ponistenje presude Todosijevicu. A sve ostalo po ustavu R. Kosovo i postovanju izborne volje gradjana pre svega Srba.
    Dakle. Sve ono sto je uslov za bolji zivot svih naroda na KiM.
    Ko ce pregovarati, ukidanje taksi, celovitost granica kosovskih ili srpskih, konacni dogovor sve je to u rukama vecih igraca nego sto su Djuric i Svecala.
    P. S. Jedna zanimljivost. Svi znamo da je Dacic iz Zrza kraj Prizrena.
    Malo ljudi znaju da i Djuric povmajci vodi poreklo iz Centralne Albanije, jer je Duric praunuk Nikole Pasica Cincara iz Moskopolja.
    Nad Cincarima, autothonoj velikoj civilzaciji (trista pravoslavnih crkava, izmislili feta sir, metaksu, uzo tj. mastiku i prvu stampariju i univerzitet na Balianu) su Albanci izvrsili genocid nad njima 1821.god.

    1. Kakva je to pravosudje i pravda kada sporazum o nekoj koaliciji trazis da se ponistate optuznice pa to ispada da oce da kriju istinu ko je ubio Olivera Ivanovica kada dodas jos poligraf i po svaku cenu brane Milana Radojcica kako izgleda zamenice serbija priznanje nezavisnosti Kosova za Milana Radojcica da ne bude optuzen …

      1. @O i biri i shkines

        Ne radi se ovde o proznanju Kosova, Srbija prepoznaje i priznaje Kosovo kao svoj deo, cak i naziv Kosovo potice iz srpskog jezika. To sto su Albanci, koji su kolonizovali Kosovo zahvaljujuci otomanskoj okupaciji samoproglasili nekakvu „drzavu“ na Kosovu je samo prolazno i Srbija sigurno nece priznati tu tvorevinu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.