Šapić posle sastanka sa Vučićem: Privatan razgovor dva odrasla čoveka 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Srbije (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da danas, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić, nije bilo reči o mogućnosti da SPAS bude deo vladajuće koalicije.

Razgovarali smo o programskim stvarima, predsednik me je upoznao detaljnije sa situacijom oko Kosova, ekonomskom situacijom, temama vezanim za korona virus i onome što očekuje Srbiju u narednom periodu, rekao je Šapić novinarima na Andrićevom vencu.

„Izneo sam mu svoje ideje i na te aktuelne teme i manje – više to je to, ne bih ulazio u detalje našeg razgovora. Trebalo bi da se vidimo u narednom periodu, u naredne dve nedelje“, istakao je Šapić.

Šapić je nekoliko puta rekao da se nije razgovaralo o sastavu Vlade Srbije, ali ni formiranju vlasti u opštini Novi Beograd, čiji je aktuelni predsednik.

„Nismo razgovarali ni o jednoj temi koja se tiče političkih kalkulacija, ni na Novom Beogradu, gde će jedino i biti političkih kalkulacija, niti oko toga da bismo bili deo vlade ili ne“, predočio je Šapić.

Prema rečima Šapića, cilj sastanka je bio da se on informiše o stvarima koje ne može da sazna iz medija, ali i da predsednik Srbije čuje stavove SPAS.

https://www.instagram.com/p/CCvOpspJChh/?utm_source=ig_web_copy_link

Ne bih ulazio u detalje šta smo razgovarali, bio je privatan razgovor, rekao je Šapić i na pitanje kako se može govoriti o privatnom razgovoru kada se kod predsednika ide na konsulatcije o formiranju Vlade Srbije, odgovorio:

„To je bio privatan razgovor dva odrasla čoveka na ozbiljne teme i kad budem smatrao da treba da iznesem u javnost, izneću u javnost“.

Veliki su izazovi ispred Srbije u narednim mesecima. Da li ću biti deo toga pokazaće vreme i neki sledeći sastanci, zaista nismo razgovarali o tome, ovo je prvi put da smo se nas dvojica sastali i razgovorali, rekao je Šapić.

Ovo je bio sastanak, dodao je, da vidimo koje nas stvaraju spajaju ili razdvajaju, ovo nije bio razgovor o tome da li će SPAS da bude deo vlade ili ne.

„Glavna stvar će biti da li ćemo se o strateškim državnim pitanjima složiti, a ako oko toga bude dogovora možemo pričati o ulasku u vladu, a ako ne nađemo zajednički imenitelj, neću biti deo te vlasti. Bože moj“, zaključio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari