Saradnja Srbije i Kine u borbi protiv terorizma i sajber kriminala 1Foto: ZOLTAN GEREGELY KELEMEN/EPA

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Sočiju sa Guom Šengkunom, sekretarom Komisije za političke i pravne poslove Kine koji je izrazio spremnost da se unapredi saradnja sa srpskim Ministarstvom unutrašnjih poslova u borbi protiv terorizma i sajber kriminala.

Nakon susreta visokih predstavnika za pitanje bezbednosti u Sočiju, Stefanović i Šengkun su, na odvojenom bilateralnom sastanku, razgovarali o dosadašnjoj saradnji Srbije i Kine, posebno u oblasti bezbednosti. 

U saopštenju se navodi da su Stefanović i Šengkun istakli da između Srbije i Kine postoji odlična saradnja, kao i dugotrajno prijateljstvo koje će nastaviti da se razvija kroz projekat „Jedan pojas, jedan put“.

Stefanović se zahvalio Kini na podršci i saradnji u okviru Interpola, ali i na obukama koje su pripadnicima MUP Srbije pružile kineske kolege u u oblasti informacionih sistema.

Šengkun izrazio je spremnost da se unapredi saradnja sa srpskim Ministarstvom unutrašnjih poslova u oblastima borbe protiv terorizma i sajber kriminala.

Šengkun je prihvatio poziv Stefanovića da uskoro poseti Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari