Šarčević: Nisam bio u Beogradu da zovem Stojkovića i nisam znao za probleme 1Mladen Šarčević Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar prosvete, nauke i tehnološki razvoj Mladen Šarčević rekao je da nije bio u Beogradu kada je genetičar Miodrag Stojković bio u Srbiji i da stvarno nije znao sa kakvim se problemima i dilemama on susreće.

Šarčević je za Politiku kazao da je Stojkovića zvao da bi mu predložio da u Leskovcu, gde je taj naučnik živeo, otvori novi istraživački genetski centar koji bi funkcionisao pri Univerzitetu u Nišu i da će mu ponudu ovih dana poslati e-mejlom.

On je istakao da želi da mu Stojković kaže kakva bi oprema bila potrebna, da bi sve bilo dogovoreno u državnom vrhu i da mu predstavi opcije koje bi imao u celoj toj priči.

Stojković je ranije na Tviteru napisao da je ministar tražio njegov broj telefona koji koristi u SAD, a da je on telefon imao i u Srbiji.

Šarčević je dodao i da otvaranje centra u Leskovcu ne bi uticalo na otvaranje naučnog centra u Kragujevcu. Ministar je naglasio da je Ministarstvo povuklo garancije za izvođača radova na centru u Kragujevcu datu Evropskoj iunvesticionoj banci, kao i da pretpostavlja da će ta firma otići u stečaj i da će biti izabran novi izvođač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari