Šarčević: Nisam bio u Beogradu da zovem Stojkovića i nisam znao za probleme

Ostavite komentar


  1. Tako ce vam i veciti studenti otici,da pune budzete Nemackoj,Francuskoj itd.posto para za privatne i drzavne fakultete i necije hirove,nemaju.

  2. Pa gde si bio, o, pametni i nadasve kulturni i pristojni čoveče, sa manirima zbog kojih je normalno pocrveneti od stida?

  3. Kakvi odurni licemeri. Šarčevića iskritikovao vrhovni , a sve zbog rejtinga stranke, pa bi sad da vadi kestenje iz vatre. Mislim da ih je g-din Stojković davno pročitao i da neće nasesti na priču.

  4. Ne bih da komentarisem izbor ministara u srpskom visestranacju jer je on skoro uvek po zaslugama u stranci a ne po ostvarenim rezultatima u svome radu. Mene vise intrigira geneticar Stojkovic koji je najavljivao da ce izleciti leukemiju , te da ima velike sanse za Nobela i dolazi u Srbiju dizuci ruke od nauke , bavi se biznisom koji nema veze sa onim po cemu je postao poznat. Naravno stize da se uclani u aktuelnu stranku na vlasti i da uz njihovu obilatu pomoc postane vlasnik bolnice u Leskovcu. Sad je otisao na Harvard da bude obican istrazivac kakvih je tamo na stotine. Mislim da ce Stojkovic vrlo brzo iztrgovati svoj povratak i to sve toboze zbog patriotizma. Voleo bih da gresim ali mislim da je Stojkovic cist folirant.

    1. Isto su govorili u Beogradskoj štampi kad je Tesla bio u Beogradu.Beogradska štampa i SANU su ga prozvali prevarantom,šarlatanom.

    2. Milane, ti si čist BOT.Tj se naučnik nikada neće vratiti u Srbiju gde se tako razmišlja,improvizuje i laže.

  5. Bolje da nije ništa rekao, a ne „…nisam bio u Beogradu, itd, itd“ Ne traje to od juče, već nekoliko godina.
    Drugo, „…i da mu predstavi opcije koje bi imao u CELOJ TOJ PRIČI“; estradni žargon neprimeren jednom ministru, a naročito prosvete.
    Treće, izvođač radova na centru u Kragujevcu će „…verovatno u stečaj…“ pa je Ministarstvo povuklo garancije. Pa šta je Stojković trebalo da radi, da i on ode u stečaj?
    Jadna i bedna slika naša. Umesto da te svetski priznate vrhunske naučnike drže kao „malo vode na dlanu“, odreše kesu i zadrže ako je to ikako moguće u državi, oni ih prvo godinama maltretiraju i na kraju puste niz vodu.
    A onda se ponašaju, kada se to pročuje u javnosti, kao ostavljena tabloidna zaručnica: vrati se molim te, ne mogu bez tebe, ja bez tebe nisam ni u jednoj priči. Ej Srbijo međ šljivama.

  6. Bože, kakvo je ovo sad vađenje, kad je postalo malo neprijatno! G. Stojković je došao u Srbiju da radi ono što najbolje ume, i u čemu je vrhunski stručnjak, i sigurno ne bi ni otišao ni pisao s ovakvom gorčinom da nije razočaran uslovima rada! Ako ministar nije za to znao, valjda je za ovih par godina neko trebao i morao da zna?

  7. Izgradnja centra, maticne celije, gomila obecanja i dnevne politike.
    Onda se pojavljuje dobitnik nagrade Braca Karic i dodatno politizuje celi proces.
    Miodragu Stojkovicu nije smetako da bude u drustvu – Vladimira Putina, Zeljka Mitrovica, Stivena Sigala, Marine Abramovic, Isidore Bjelice, Ivane Zigon, Vasilija Krestica, Emira Kustirice, Petera Handkea i Dusana Kanazira (dobitnici nagrade Braca Karic).
    Ne kazem da medju dobitnicima pomenute nagrade nema i zasluznih i moralnih ljudi, ali me sve podseca na citat iz Biblije-
    ‘ko je bezgresan, neka baci prvi kamen’
    Sada se pravi skandal, koji je, ocigledno, rezultat neostvarenih ambicija dobitnika pomenute nagrade. Moguce je i prihvatiti da je dobitnik nagrade u pravu, ali…
    Ono sto meni nikako nece biti jasno je zasto se to povlaci po novinama?
    Ovo sada treba da bude dnevno-politicki angazman koordinisan sa napadima na Akademiju nauka i Beogradski univerzitet?

  8. nisi znao za nešto što je danima bilo po medijima. pa šta vi tražite onda na mestu ministra ?

  9. Problem traje 2 godine a on nije bio u Beogradu par dana pa ne zna o čemu se radi.

  10. Ovde “ ne zna“ za problem, a da ga napravi desetini hiljada starijih studenata, to je uradio „dok si rekao keks“. Kakav neverovatan covek. Ministar!? uhhh

  11. Da vidimo ovo sto je u toku za ugovaranje, pre neki dan bilo otvaranje ‘ponuda’, da li ce opremanje u Knjazevac, a izvodenje radova na Palilulu kaže:

    Sarcevicu, ali si bio u Ministarstvu kada je Spomenka Simonic uz tvoj blagoslov i 2017 i 2018 mimo zakona oko milijardu dinara sredstava iz CEB-ovog projekta ugovorila i za izgradnju i za opremanje!

  12. Ministar ima kratak – domet:“Šarčević: Nisam bio u Beogradu da zovem Stojkovića …“

  13. Prof.Stojkovic ziveo je podlednjih 13god.u Leskovcu .Gradu ostavio vrhunsku SPEBO kliniku.

  14. Ovaj čovek nema ni stida ni srama, i on je ministar .Prvo je uništio snove deci na maloj maturi, zaim oterao profesora Stojana Radenovića, pa brže bolje zamolio barona Vučića da ispegla stvar jer je pukla bruka – Šangajska lista. I to nije dosta nego i dr Stojkovića otero svojim neznanjem, nije bio tu kao da su svi ovi problemi od juče. Ovaj još gori od Koštunice iz vica kada nije bio obavešten da se održo koncert Zdravka Čolića na marakani.
    Ali naćiće on staru-novu žrtvu na kojoj će pokazati mišiće za sada su to stari studenti, na kojima se iživljava već duže vreme.

  15. Neobavesten kao da je bio clan vrlo DSS.
    Treba da kupi 5-6 macaka i da se njima bavi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.