Šarović: Naprednjaci stvaraju svoju idealnu opoziciju sa Vacićem, Čankom, Čedom 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Nemanja Šarović, poslanik Srpske radikalne stranke, tokom rasprave u Skupštini Srbije o izboru Nebojše Perića za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije naveo je da radikali ne veruju u kadrovska rešenja Srpske napredne stranke.

Podsetio je da je Srpska napredna stranka svojevremeno obećavala da će ukinuti više od 100 agencija za koje su tvrdili da su krvopije koje su izmislili žuti, ali da su nakon dolaska na vlast zaboravili obećanja, pa su agencije samo preimenovali u komisije u koje su smestili svoje partijske kadrove.

“Koliko su dobre te vaše kadrovske komisije najbolje se vidi iz vaših prethodnih kadrovskih rešenja. Ubeđivali ste građane kako je Saša Janković najbolje moguće rešenje za funkciju koju je obavljao. Nije mnogo prošlo pa je on postao Sale prangija, špijun, strani plaćenik. Birali ste i Rodoljuba Šabića, a kao nezavisnog kandidata u vašu Vladu stavili ste ludog Radula. Nekoliko meseci kasnije pričali ste kako je on kriminalac i kako je kao stečajni upravnik opljačkao građane. Iako ste ga predstavljali kao političkoig protivnika mislim da je on bio vaša idealna opozicija u Skupštini Srbije. Vi i danas stvarate svoju idealnu opoziciju sa Mišom Vacićem, Sergejem Trifunovićem, Nenadom Čankom i Čedom Jovanovićem“, naveo je Šarović.

Nakon ove izjave predsedavajući parlamenta Veroljub Arsić izrekao mu je opomenu, jer je spominjao ljude koji nisu na dnevnom redu.

Šarović: Naprednjaci stvaraju svoju idealnu opoziciju sa Vacićem, Čankom, Čedom 2
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Radikali su podsetili Arsića da je upravo on taj koji svojim stranačkim kolegama dozvoljava da satima pričaju o svemu i svačemu, osim o dnevnom redu.

“Vi gospodine Arsiću niste dorasli da vodite sednicu. Da možete intelektualno da se obračunate sa mnom ne biste mi izrekli opomenu. I mnogi pre vas su mislili da me mogu ućutkati, a sada su na smetlištu istorije“, rekao je Šarović, navodeći da Arsić ne razume šta je parlamentarna demokratija i da se po tome ne razlikuje od Gordane Čomić i Nataše Mićić.

Nakon poduže polemike naprednjaka i radikala, potpredsednik Arsić sa poslaničkog mesta saopštio je da povlači opomenu Šaroviću.

Poslanik radikala konstatovao je da je da je Arsić povukao opomenu nakon što ga je „neko ko gleda skupštinu pozvao i udelio mu packe“.

„To što ste vi povukli opomenu ne utiče na mene i moj sud o vama. Nije parlamentarna demokratija igračka, ili postoje principi ili ne. Da vi nemate principe govori činjenica da su vas stranci naterali da sednete za sto sa onima za koje ste rekli da nikada nećete sesti i da razgovarete o izbornim uslovima“, rekao je Šarović, a njegove kolege iz poslaničke klupe pojasnili su da opomenu Arsić može da povuče na Administrativnom odboru ili sa mesta predsedavajućeg, a nikako iz poslaničkih klupa.

Naprednjak Vladimir Orlić konstatovao je da parlament trpi torturu jednog čoveka samo zato što će zbog opomene da plati 7.000 dinara, ali da to ne čudi, jer je taj isti Šarović zbog malo više para sam sebe proglašavao Vranjancem, iako je Beograđanin.

“Čestitam Šaroviću što je odlučio da bude isti kao Marko kesa Bastać“, rekao je Orlić.

Na dnevnom redu parlamenta inače je bio izbor predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, a na tu funkciju predložen je Nebojša Perić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“ Vršac. Poslanici su razmatrali i listu kandidata za tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije kao i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti.
M.R.M

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari