Foto: www.mc.rs

Šarović je kazao da je žalosno što je na grobu Miloševića na dan njegove „mučeničke smrti“ vrlo malo ljudi i da nema nijedne državne delegacije.

„Zaboravljena je činjenica da je Slobodan Milošević više puta bio biran na neposrednim izborima i da je osvajao ogroman broj glasova. Odaje se počast onima koji za Srbiju nisu uradili ništa dobro, a mnogo toga lošeg, poput Zorana Đinđića“, izjavio je Šarović.

On je podsetio da je SRS još pre 13 godina upozoravala da je Milošević ubijen jer je smetalo što se do kraja borio i iznosio istinu, pre svega o stradanju srpskog naroda.

„Uskoro se navršava i 20 godina od bombardovanja SR Jugoslavije i danas je jasnije nego ikada da to bombardovanje nije imalo nikakve veze ni sa Slobodanom Miloševićem ni sa politikom Srbije 90-tih godina, već sa težnjom zapadnih sila da rasparčaju, oslabe i umanje Srbiju i da nam otmu Kosovo i Metohiju“, ocenio je Šarović.

Prema njegovim rečima, oni koji su bombardovali Srbiju 1999. godine nisu do danas promenili svoj odnos prema Srbima.

„Mi smo videli takozvanu Prištinsku platformu za pregovore, preciznije rečeno platformu za ponižavanje Srbije. Nama radikalima je jasno da to nije prištinska platforma, već da je to ono što su oni dobili sa Zapada, od vodećih zemalja Evropske unije, da bi opet ponudili Srbiji ono što niko ne može da prihvati“, izjavio je Šarović.

On je kazao da je sličnim izazovima, kao što je današnja Platforma Prištine bio suočen i Milošević u Rambujeu.

„Njega su napadali što nije prihvatio okupaciju Srbije, što nije prihvatio da kroz četiri godine Albanci mogu samostalno na referendumu da odluče o svojoj nezavisnoti. Danas se zaista vidi da je Milošević bio potpuno u pravu. Sigurni smo da će istorija mnogo bolje suditi o njemu nego što to sada rade oni koji su u vrhu državne vlasti“, rekao je Šarović.

Grob slobodana Miloševića obišli su danas unuk Marko Milošević i snaja Milica, predstavnici odbora Socijalističke partije Srbije iz različitih gradova u Srbiji, predsavnici Pokreta socijalista, kao i njegovi poštovaoci iz Požarevca i okolnih mesta.

Slobodan Milošević umro je na današnji dan 2006. godine u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

Povezani tekstovi