Savet protesta bez komentara na govor Sergeja Trifunovića u Novom Sadu 1Foto: S. O.

Savet protesta „Jedan od pet miliona“ nije želeo da komentariše govor predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića i uvrede koje je uputio na račun političkih snaga, koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine, kao i uvrede na račun predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

„Savet se održava ponedeljkom, tada se i dogovara ko će i kad govoriti“, rečeno je agenciji Beta u Savetu protesta.

Dodali su da u petak uveče nije ni bilo predviđeno da Trifunović govori na protestu, već karikaturista Predrag Koraksić Koraks (Corax), koji je otkazao učešće iz zdravstvenih razloga.

„Trifunović se obratio studentima u kampusu Novosadskog univerziteta, nakon čega su studenti predložili da on govori i na predlog studenata aminovano je da Trifunović govori, kako student Nikola Sibinčić ne bi ostao sam na bini“, rečeno je Beti u Savetu protesta.

Sergej Trifunović rekao je da je čuo priče o „planu za otcepljenje Vojvodine“, koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, Nenad Čanak „na kamionu, sa okupacionom vojskom“ trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi „otcepljenje“ Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj uvreda.

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, „lažni opozicionar“, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon obraćanja Trifunovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari