Savez za Srbiju prvi put zajedno na izborima u Lučanima 1Foto:Dveri (Arhiva)

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) najavili su danas da će lokalni izbori u Lučanima biti prvi na kojima će proveriti podršku koju imaju.

Oni su istakli da se radi na dokumentu koji će biti ponuđen i drugim stranaka i pokretima opozicije o izbornim uslovima.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da Savez donosi novu političku kulturu koja znači da se na političkoj sceni normalno komunicira iako postoje razlike među političkim akterima, objavljeno je na sajtu Dveri.

Obradović je rekao su pripreme za učešće Saveza na izborima u Lučanima već počele, ali da se mora postaviti i pitanje izbornih uslova. Savez je nada za opozicione birače da može doći do promena. Mi tu nadu ne smemo izneveriti i zato ćemo naći način da sprečimo mogućnost „preletanja“ bilo koga iz Saveza u redove SNS, rekao je Obradović.

Dragan Đilas je rekao da je Savez otvoren za sve opozicione stranke koje ne sarađuju sa SNS ni na jednom nivou. Mi očekujemo da u sledećim mesecima pristupe mnoga udruženja građana i razne strukovne organizacije širom Srbije čiji će predstavnici biti članovi Konferencije i njihovi stavovi će za nas biti važni, rekao je Đilas.

Budućnost u Srbiji je u dogovoru, u dogovoru dve demokratske opcije – građanske i nacionalne. Srpski narod treba da ima neke strateške dokumente kojih svaka vlast treba da se pridržava, smatra Đilas.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao da niko ne zna šta je razgraničenje i zvanična politika vlasti prema Kosovu i Metohiji. Prema njegovim rečima, iz međunarodnih izvora dolaze informacije da se na stolu nalazi dokument koji podrazumeva precrtavanje granica Srbije i postoji dogovor između Aleksandra Vučića i određenih aktera kojima se njemu za takav potez garantuje opstanak na vlasti. Jedan od važnijih elemenata njegove vlasti je međunarodna podrška i ona mora biti prekinuta, što bez ujedinjenja opozicije nije bilo zamislivo, ocenio je Jeremić.

Predstavnici Saveza su na pitanja o bojkotu izbora istakli da se radi na dokumentu koji će biti ponuđen i ostalima iz opozicije, a koji će predvideti šta bi trebalo uraditi da izbori budu koliko toliko fer, dodaje se u saopštenju na sajtu Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari