Savez za Srbiju: Vlast nastavlja da vrši i brani politički kriminal 1Foto: Savez ZA Srbiju / twitter (Arhiva)

Savez za Srbiju saopštio je da je izjava Đorđa Milićevića, šefa poslaničkog kluba SPS-a, o tome da u Šapcu, Paraćinu i Čajetini treba raspisati vanredne lokalne izbore, predstavlja sraman i ciničan odgovor na početak procesa kojim će pred Savetom Evrope biti otvoren postupak o utvrđivanju političkog kriminala u Srbiji.

Kako navode u saopštenju, u ove tri lokalne samouprave, na izborima održanim 2016. građani su dali mandat Nebojši Zelenoviću, Saši Paunoviću i Milanu Stamatoviću i njihovim političkim partnerima da upravljaju javnim poslovima, dok je SNS i njihovi saveznici izgubila izbore.

Savez za Srbiju dodaje i da centralna vlast nezakonito i sramno, više od dve godine, brutalno pokusava da promeni volju građana.

„Vlast zloupotrebljava policiju, tužilastvo i ceo represivni sistem. Kao i do sada, poručujemo im da neće uspeti u svojim kriminalnim namerama“, navodi se u saopštenju.

Ističu da je slobodno izražavanje političke volje osnov izgradnje normalnog društva i dobrog života.

„Savez za Srbiju će se, zajedno sa svakim dobronamernim, izboriti da slobodni ljudi Srbije sruše autokratiju i da politički kriminal zbrišu, kazne i pošalju u istoruju“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari