Meho Bajrić pozvao Bošnjake Mačvanskog okruga da glasaju za listu “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” 1Foto: Savez za Sandžak i dobre Bošnjane

Kandidat sa liste “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Meho Bajrić pozvao je Bošnjake Mačvanskog okruga da glasaju za njih, a da će se on truditi da Loznica dobije Bošnjački kulturni centar.

Bajrić je rođen i živi u Loznici, a jedan je od retkih Bošnjaka koji je kandidat za većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i dolazi iz gradova van teritorije Sandžaka.

“San i želja su mi bili da neko spozna i seti se nas Bošnjaka koji živimo u Mačvanskom okrugu. To su učinili ljudi koji vode listu ‘Savez za Sandžak i dobre Bošnjane’ i učinili me ponosnim što ću biti prvi Bošnjak iz Loznice i ovog dela Srbije koji će učestvovati na izborima za BNV”, kazao je Bajrić u obraćanju na društvenim mrežama.

On je pozvao sve Bošnjake Loznice, Malog Zvornika, Krupnja i Šapca da izađu na izbore 13. novembra i glasaju za tu listu.

“Glasajući za ovu listu, glasate za mene, a ja ću vas predstavljati i u dogovoru sa vama znaćemo šta je potrebno uraditi za Bošnjake Mačvanskog okruga”, poručio je Bajrić.

Pored te, na izborima za novi saziv BNV-a učestvovaće i liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”, “Stanka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković” i “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin”.

Kandidaturu je najavila i lista koju bi trebalo da predvodi bivši predsednik BNV Esad Džudžo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari