Sazvana nova sednica Skupštine za 14. maj 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je petu sednicu prvog redovnog zasedanja za 14. maj, a na dnevnom redu će se, između ostalog, naći i predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o putevima, Predlog zakona o železnici, Predlog zakona o bezbednosti u železničkom saobraćaju, Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, kao i Predlog zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmeni člana 50 Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i Protokola o izmeni člana 56. Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Pred narodnim poslanicima biće i Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama i talozima iz 2004. godine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Moldavije o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Maroka, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Turske u oblasti urbanizma, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Tunisa.

Predsednica Skupštine predložila je da na dnevnom redu ove sednice bude Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari