SDA Sandžaka organizuje proteste u Novom Pazaru, šetnja za sigurnu budućnost 1Novi Pazar Foto: Wikipedia

U subotu, 9. marta, u Novom Pazaru će biti,konačno, organizovana protestna šetnja.

Ovu informaciju je, na konferenciji za novinare, saopštio predsednik SDA Sandžaka. Rekao je da su primili poziv organizatora protesta u Srbiji „1 od 5 miliona“ i pozvao Novopazarce da učestvuju u prvoj protestnoj šetnji pod nazivom „Za sigurnu budućnost“.

Ugljanin je ocenio da građani Sandžaka imaju mnogo više razloga za proteste, posebno Bošnjaci koji su bili žrtve otmica ubistava i drugih nerasvetljenih zločina, i da je „Srbija danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj nema ravnopravnosti.slobode i vladavine prava“.

– Građani su postali taoci sistema kojim rukovode paralelne strukture vlasti, a koje mi želimo da pobedimo kako bismo novu državu izgradili na zdravim temeljima – naglasio je Ugljanin i dodao da njegova partija „u potpunosti prihvata Sporazum sa narodom i principe rada buduće Vlade Srbije sastavlene od nestranačkih stručnjaka“.

Lider SDA Sandžaka ponovio je da „predsednik Srbije i ostali organi negiraju genocid nad Bošnjacima“ nad kojima se  sprovodi i aparthejd pri zapošljavanju u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim i javnim institucijama. To su dodatni razloui da građani izađu i izraze svoje nezadovoljstvo“.

Istakao je da „raspisivanje izbora ne zavisi od nas, ali je naš interes da ovaj režim što pre ode. Naši poslanici neće ulaziti u skupštinsku salu, ali će u zgradi Skupštine raditi kako bi ostvarili socijalna,ekonomska, kulturna i druga prava građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari