SDA Sandžaka traži od Šarčevića da se izvini Bošnjacima 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/MO)

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka pozvala je danas ministra prosvete Mladena Šarčevića da se izvini Bošnjacima zbog negiranja bošnjačkog nacionalnog identiteta i da prestane sa pritiscima na roditelje i zaposlene u obrazovnim institucijama u kojima se deca obrazuju na maternjem bosanskom jeziku.

SDA Sandžaka je u saopštenju ocenila da je Šarčević juče u Skupštini Srbije „zloupotrebio govornicu da izrazi mržnju i neprijateljstvo prema bošnjačkom narodu i javno pozvao na nepoštovanje Ustava i zakona koji garantuju Bošnjacima pravo na obrazovanje na maternjem bosanskom jeziku i pismu“.

„Na ovaj način, velikosrpski režim i njegovi poslušnici iz Sandžaka, pretnjama sa skupštinske govornice, putem medija i širenjem dezinformacija preko srpskih tajnih službi vrše konstantan pritisak na zaposlene i roditelje dece u Sandžaku da odustanu od svojih prava“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će SDA Sandžaka preduzeti sve raspoložive mere da zaštiti Ustavom i zakonom zagarantovana prava bošnjačkog naroda u Sandžaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari