SDS traži od rukovodstva DS da se izjasni o ujedinjenju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića ocenila je danas da je poslednji trenutak za izgradnju jake opozicione infrastrukture i apelovala na rukovodstvo Demokratske stranke (DS) da se zvanično izjasni o daljem procesu ujedinjenja sa SDS do kraja meseca.

„Smatramo da je svako dalje odlaganje odluke u ovakvim okolnostima neodgovorno i da ujedinjenje ne sme biti podređeno unutarstranačkim sukobima i borbama za funkcije, jer time samo jača Vučićev režim“, navela je SDS.

Ta stranka je dodala da je godinama upozoravala na sistematsko uništavanje opozicije i insistirala na projektu ujedinjenja DS, ali da je taj proces zaustavljen upravo od aktuelnog rukovodsta demokrata i da je tako izgubljeno dragoceno vreme za stvaranje jake opozicione stranke.

„Podsećamo da predsednik DS Zoran Lutovac još od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu zajedničkih organa naše unije i da su najviši funkcioneri te stranke stavove o ujedinjenju iznosili isključivo u medijima. Nažalost, čak i tako izneti stavovi su bili oprečni i prilagođavani unutrašnjim sukobima u DS, umesto alarmantnoj potrebi izgradnje opozicione infrastrukture“, dodala je SDS.

SDS je ocenila da je još jedno uzaludno trošenje energije građana na protestima pokazalo neophodnost konsolidovanja opozicije, kao i to da su svi načini borbe protiv vlasti u poslednjih osam godina bili pogrešni.

I dalje ostajemo dosledno pri našem stavu da je jedini uspešan put izgradnja jake stranke i udruživanje stranačkih infrastruktura, a ne udruživanje na nivou foruma nomenklatura pojedinačnih stranaka“, dodala je SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari