Sergej Trifunović: Uveliko se spremamo za izbore 1Sergej Trifunović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Kako bre fašizam ne postoji kada ti priđeš dečku koji nosi majicu „antifašista“ i kažeš mu „skini majicu“, on odbije i ti ga ubodeš dva puta nožem u leđa. Ja ne znam šta je to. Nije „vodoinstalerizam“. Nije ni suprematizam. Ne liči ni na impresionizam. Pre će biti da je fašizam – poručuje u razgovoru za Danas lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Na pitanje šta misli o neformalnoj grupi intelektualaca „Samoodbrana“, koju između ostalih čine i akademik Dušan Teodorović, glumac Nikola Kojo i sociolog Jovo Bakić, Trifunović odgovara da o njima misli sve najbolje i da se nada da će nešto uraditi za dobrobit svih građana, jer pomenutu grupu čine „umne glave“.

Na pomen redovnih parlamentarnih izbora koji će biti održani na proleće iduće godine, Trifunović uzvraća sa „mi (PSG) se uveliko spremamo“ i dodaje da će pokret preko leta imati „milion aktivnosti“.

– Upravo kasnim na sastanak sa Gradskim odborom, tako da, imaćemo svašta – kaže Trifunović.

Upitan da li uspeva da uskladi glumački poziv sa pozicijom lidera u političkoj organizaciji, imajući u vidu da glumci u toku leta imaju najviše obaveza oko snimanja serija i filmova, Trifunović, u svom stilu, odgovara „organizacija je keva“.

Još uvek aktuelnim protestima i polemikom koja je u javnosti otvorena nakon izjave glumca i funkcionera DS-a Branislava Lečića da bi okupljanja preko leta trebalo da odu na pauzu, kaže, ne može da se bavi.

Ono na šta reaguje jeste nedavni slučaj kada je dvadesetpetogodišnji Nišlija u blizini gradskog keja uboden nožem zbog majice sa antifašističkom porukom. Trifunović podseća da se pre dva meseca raspravljao sa korisnicima društvene mreže Tviter koji su tvrdili da „fašizam ne postoji“.

– Kako bre fašizam ne postoji kada ti priđeš dečku koji nosi majicu „antifašista“ i kažeš mu „skini majicu“, on odbije i ti ga ubodeš dva puta nožem u leđa. Ja ne znam šta je to. Nije „vodoinstalerizam“. Nije ni suprematizam. Ne liči ni na impresionizam. Pre će biti da je fašizam – zaključuje Trifunović.

On kategorički odbija da komentariše nedavno obraćanje predsednika Srbije i lidera vladajuće stranke Aleksandra Vučića pred članovima Glavnog odbora SNS, kada je bilo reči o „Šanel tašnicama“ i letovanju Zorana Babića na Brionima jer, kako ističe, „ne gleda rijaliti programe“.

– Aman, čoveče, ne pratim turbo-folk scenu, ne pratim rijalitije, ja to uopšte ne gledam. Ne slušam Cecu i Jelenu Karleušu, mada sam je podržao u onim s**njima – poručuje Trifunović.

Podsetimo, Sergej Trifunović je nedavno na protestu u Kragujevcu „ukrao šou“, kada je sa članovima PSG-a prošetao kroz centar grada, pevajući pesmu „Aj Karmela“ iz Španskog građanskog rata i sve to snimajući mobilnim telefonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari