Šešelj: Ići ćemo u Hrtkovce, pa policija neka tuče 1Foto: FoNet/SRS

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da je država nervozno reagovala na najavljeni skup i da nije bilo nikakve opasnosti od incidenata, te da razloga za zabranu nije bilo, piše na portalu televizije Pink.

Šešelj je za Televiziju Pink rekao da se radikali neće tući sa policijom i da će stati tamo gde budu zaustavljeni i tu održati miting.

– Mi smo planirali da održimo miting na otvorenom prostoru ispred Doma kulture, a to je van glavne saobraćajnice i posle mitinga bi se razišli, dakle ništa osim govora na mitingu ne bi bilo – rekao je Šešelj za Pink i dodao da radikali nikada nisu imali tuču sa policijom i incidente na mitinzima.

-To je valjda bila dovoljna garancija da će i ovog puta biti tako. Međutim, pojavila su se tri beznačajna politička faktora koji prete da će doći se suprotstave. Čime i kako? Šta oni mogu da urade? Nemogu ništa! Policija je mogla da zaštiti neke objekte ako je smatrala da postioji opasnost – ocenio je Šešelj.

Kako je dodao, država ima pravo da primenjuje silu, ali to mora da radi razložno.

– Ovde razloga nije bilo, već je napravljena ujdurma u javnosti, koja je stalno podgrejavana- naveo je Šešelj.

– U Hrtkovcim su već značajne policijske snage. Nećemo se tući sa policijom, to je isključeno. Tamo gde nas zaustave tu ćemo ostati. Umesto mitinga u Hrtkovcima, držaćemo protest pred Hrtkocima, možda kod Jarka… Čujem da će blokirati sve pristupne saobrćajnice – naveo je Šešelj na televiziji Pink.

Kako je dodao, radikalima je važno da se pojave tamo, da se vidi da nisu uplašeni, da smo odlučni i da nastavljaju principijelno da vode svoju politiku i da se tu ništa nije promenilo.

Šešelj je dodao da je situacija sa drugostepenom presudoim u Haškom tribunalu dala je vetar u leđa proustaškom sektoru u srpskoj politici, koji pokušava da mu uzme poslanički mandat, ocenjujući da je to besmisleno jer nema uporišta u pravu, piše Pink.

– Ja tu borbu nastavljam! Po anglosaksonskom pravu nisu mogli ovako da postupe, morali su slučaj vratiti na ponovno suđenje. Oslobađajuća prvostepena presuda se ne može drugpostepenom preinačiti u osuđujuću. Po kontinentalnom pravu u nekim zemljama može, kao što je Srbija, ali tada postiji pravo na teći stepen. Kim dobijem presudu zahtevaću da podnesem kao redovan pravni lek žalbu, a ako u tome ne uspem, onda imam pravo na preispitivanje pravosnažne presude – rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari