Šešelj odbornicima SRS: Ne glasajte za odluku o prenosu gradskog aerodroma državi 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj sugerisao je je odbornicima SRS u Skupštini grada Niša, koji inače pripadaju vladajućoj većini, da ne glasaju za odluku da se državi besplatno prenese vlasništvo nad Niškim aerodromom, saopštili su nezvanični izvori Danasa.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Šešelj je navodno „preporučio“ odbornicima njegove stranke da tako glasaju “i po cenu da se raskine koalicija radikala i naprednjaka na lokalu u Nišu”. Predsednik Gradskog odbora SRS u Nišu Tihomir Perić nije odgovarao na pozive i poruke Danasa, a to nije učinio ni Nikola Savić, bivši poslanik te stranke i njen lokalni funkcioner.

Perić je, međutim, za internet portal Medijska kutija kazao da „ne zna za takvu odluku“, ali da „malo sumnja“ da je to tačno jer su radikali na lokalnom nivou u koaliciji sa SNS-om.

SRS u Skupštini grada ima pet od ukupno 61 odbornika. Koalicija oko SNS-a ima 21 odbornika, a njeni partneri- koalicija oko SPS-a ima sedam, a koalicija oko Pokreta socijalista- šest odborničkih mandata.

Skupština grada Niša zakazana je za 10. april, a u dnevnom redu nema odluke o prenosu bez naknade Niškog aerodroma Republici. Dnevni red Skupštine može se izmeniti do početka zasedanja.

Gradski odbornici bi trebalo da odluče da li se usvojiti nedavnu odluku Gradskog veća da Grad besplatno ustupi osnivačka prava i kompletnu imovinu Niškog aerodroma državi, što će joj omogućiti pravo upravljanja i kontrole nad njim. Odluka je izazvala građanske proteste, kao i oštru kritiku opozicije i dela nevladinog sektora i javnosti, a niške demokrate su najavile da će, u slučaju da je Skupština potvrdi, zajedno sa političkim i drugim istomišljenicima organizovati referendum na ovu temu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari