Šešelj proglasio Nikolu Samardžića izdajnikom 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Na društvenim mrežama juče je prenošen tvit Vojislava Šešelja, lidera radikala, na račun istoričara i kolumniste Danasa Nikole Samardžića.

– U veoma lepoj uspomeni ostao mi je jedan od najvećih srpskih istoričara i istaknuti srpski nacionalista i rusofil, akademik Radovan Samardžić, s kojim sam bio u srdačnom prijateljskim odnosima. Zato je moja tuga ogromna kad vidim koliki je izdajnik postao njegov sin Nikola. Avaj, Bože! – napisao je Šešelj.

Ovaj tvit su portali pod kontrolom vlasti doveli u vezu sa Samardžićevim tvitom u kome on predlaže da Beograd protera ambasadora Rusije zbog hapšenja vođe demonstranata opozicije u Moskvi. „Jedini zahtev opozicije u ovom trenutku mora biti proterivanje ruskog ambasadora. Sve ostalo nije opozicija“, rekao je Samardžić reagujući na vest da je lider ruske opozicije Aleksej Navaljni završio zbog alergije u bolnici, iako po rečima svojih advokata, od alergije dosad nije bolovao. Polemika na društvenim mrežama da li opozicija u Srbiji treba da reaguje na represiju nad opozicijom u Rusiji, koja traži fer uslove na lokalnim izborima u septembru, preneli su i pojedini tabloidi u štampanom izdanju.

Nikola Samardžić odnedavno vodi udruženje Glas, koje nastupa kao politička organizacija koja je čvrsto za EU i NATO. U današnjem intervjuu Danasu Samardžić je izjavio da je lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „sve nervozniji jer ga buše i iznutra i spolja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari