Šešelj: Razgovori o izbornim uslovima u režiji fondacije Soroš ponižavanje Srbije 1Aleksandar Šešelj Foto: Beta/Milan Obradović

Razgovori o izbornim uslovima vlasti i opozicije u Srbiji u organizaciji Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša su ponižavanje srpskog parlamenta i Srbije.

Fondacija za otvoreno društvo i Džordž Soroš su u stanju da okupe vlast i najveći deo prozapande opozicije za isti sto za manje od 24 sata i da se to potom predstavi kao sastanak na kom se sa punim legitimitetom odlučuje kako će izgledati naš izborni sistem, ko sme da se kandiduje, ko ne sme i ko sme da učestvuje, a ko ne. To nije samo ponižavanje Skupštine nego i Srbije, rekao je Aleksandar Šešelj na početku sednice Skupštine Srbije, posvećene poslaničkim pitanjima.

Poslanik SRS pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će naša država dozvoljavati da nevladine organizacije koje su, finansirane iz inostranstva, donose odluke bitne po državne i nacionalne interese. On je pozvao Vladu Srbije da pokaže da se ne slaže sa takvim načinom rada i da Srbija nije obični protektorat, već suverena zemlja, koja bi trebalo da se ugleda na Mađarasku i Rusiju po demonstriranju suvereniteta. Podsetio je da su te zemlje stavile do znanja svim nevladinim organizacijama, uključujući i organizaciju Soroša da ne mogu da se pitaju ni za šta i da nisu nikavi autoriteti

„Svako ko se finansira iz inostranstva u medijima mora da se legitimiše kao agent stranog interese jer rade za novac zapadnih vlada i vrlo često nemaju svoje mišljenje nego mišljenje vlada koje ih finansiraju. Pozivam vladu da pokaže da se ne slaže sa takvim načinom rada i da mi konačno pokažemo da nismo jedan običan protektorat, nego suverena zemlja“, rekao je Šešelj, a Vladimir Đurić, poslanik Stranke moderne Srbije pitao je Ministarstvo unutrrašnjih poslova čiji su automobili bez reguistarskih tablica koji su snimljeni u danu lokalnih izboira u Medveđi . On je upozorio da je to u najmanju ruku saobraćajni prekršaj ,ali da sigurno tu ima jošđ nečega i da bi zato bilo dobro da se saznaju vlasnici .

Poslanik Đorđe Komlenski ukazao je na nedavne događaje koji, kako je ocenio, ukazuju na postojanje organizovane hrvatske akcije koja ima za cilj da se prekroji istorija ustaškog terora i o srpskom doprinosu u borbi protiv fašizma.

Kao primere naveo je zabranu na Youtube emisije internet novina Srbininfo u kojoj je ministar odbrane govorio o Jasenovcu, srpskim žrtvama, kao i zabranu našim vojnim kadetima da uđu u Hrvatsku, posete memorijalni kompleks Jasenovac i odaju poštu. I poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković podsetio je da je juče bilo tačno 26 godina od jednog , kako je rekao, najstrašnijih zločina nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini od strane Hrvatske, od takozvane operacije Medački džep. Za zločine u toj akciji u Haškom tribunalu optuženi su komandanti Hrvatske vojske Janko Bobetko, načelnik generalštaba Hrvatske vojske Rahim Ademi, komandant vojne oblasti Gospić i Mirko Norac, komandant devete gardijske brigade.

„Janku Bobetku optužnica nije ni uručena jer je preminuo aprila 2003. godine, a Haški tribunal je septembra 2005. godine ovaj slučaj prebacio Hrvatskom pravosuđu i to je bio prvi slučaj da Haški tribunal predaje neki predmet nacionalnim sudovima“, rekao je Marković i dodao da je posledica toga da je Rahim Ademi oslobođen, a Mirko Norac osuđen na simboličnih 7 godina. On je pitao Ministarstvo spoljnih poslova da li su do sada preduzete sve raspoložive mere prilikom bilateralnih susreta sa hrvatskim zvaničnicima, a u cilju pronalaženja i procesuiranja svih odgovornih za taj i ostale zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari