Šešelj traži rekonstrukciju Vlade Srbije zbog spoljnih uticaja 1Vojislav Šešelj Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Vojislav Šešelj, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke izjavio je na početku rasprave u Skupštini Srbije da bi Vlada Srbije morala da bude rekonstruisana pre nego što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ode u Berlin i pre sasatanka sa Angelom Merkel.

Prema njegovim rečima , iz Vlade Srbije moraju da se „odstrane ministri koji svoje mišljenje na revers dobijaju u američkoj ili engleskoj ambasadi i svi koji su se pokazali nesposobni, pohlepni, alavi i koji su ulazili u kriminalne afere i i obavljali poslove nedostojne ministarske funkcije“.

Podvlačeći da je SRS opoziciona partija, lider radikala naveo je da je cilj SRS da ova vlada padne što pre, ali da padne u parlamentarnom ili izbornom postupku, a ne uz pomoć neprijateljskih sila pod čijim stalnim pritiskom je Srbija godinama.

„Pošto je traj pritisak sve jači, rekonstrukcija bi stabilizovala poziciju Srbije „u odmeravanju snaga sa tim silama“, te da bi bilo dobro izvršititi je pre susreta predsednika Srbije sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i delegacijom Prištine“, rekao je on.

„Ja ovo govorim ne zato što Vladi želim dobro, nego Srbiji kojoj je potrebna stabilnost“, poručio je Šešelj.

Aleksandar Marković, poslanik Srpske napredne stranke zatrražio je od MUP -a objašnjenje šta će preduzeti povodom, kako je istakao učestalog „divljanja“ opozicionih lidera i da li će procesuirati organizatore napada na žene ispred Skupštine Beograda. On je kazao da su tada nasilno pokušali u Skupštinu grada da udju Nikola Jovanović, Marko Bastać i Boško Obradović.

„Želim da se utvrdi odgovoronst u vezi svega toga“, rekao je Marković, a potom pokazao odštampane fotografije jednog od odbornika koji je pokazao srednji prst, ali i fotografije lidera opozicije kada su sa Trga republike uklanjali sa gradilišta zaštitne ograde, zbog čega načinjena šteta iznosi oko 10.000 evra .

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Predrag Jelenković pitao je nadležene u Ministarstvu kulture da li će se nastaviti finansiranje radova i koliko sredstava je opredeljeno za lokalitet i arheološko nalazilšte Caričin grad u Lebanu i da li ima uslova da taj lokalitet dobije status javnog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari