Šešelj: U srpskoj vladi sede dva špijuna 1Foto: Beta /Milan Obradović

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić zašto su naši organi izvršne vlasti neadekvatno reagovali na takozvano špijunsku aferu, u koju je navodno umešana ruska vojna obaveštajna služba.

Šešelj je, za skupštinskom govoricom, rekao da su reagovali na “neprimeren način”. “Čujemo juče Anu Brnabić kako kaže da je situacija vrlo ozbiljna. Šta je ozbiljno? Preti li rat, ili bombardovanje? Koju je to tajnu eventualno neki naš oficir mogao ruskoj obaveštajnoj službi da otkrije? Ima li neka tajna za koju ne znaju Rusi i Ameriknci, nema”, rekao je Šešelj.

On je pitao čemu uzbuna i hitni sastanci najviših državnih organa bezbednosti. Šešelj je istakao da se time samo potpaljuje afera u javnosti i kao da idemo na ruku pre više meseci nagoveštenoj američkoj špijunskoj operaciji da se krene na suzbijanje ruskog uticaja na Balkanu. On je upitao koja velika sila nema svoje špijune na prostoru Srbije i istakao da i mi imamo svoju, čak i u Rusiji. “Ako krene hajka protiv Rusije, mene to podseća na 1948. godinu. Hoće li opet neki Goli otok da se otvara? Ako do toga dođe, ja se prijavljujem. Između Tita i Staljina ja bih se uvek opredelio za Staljina”, rekao je Šešelj.

On je naveo da ne bi trebalo da se igramo sa tim, jer su u pitanju ozbiljne stvari, i istakao da imamo službenu kancelariju NATO u Generalštabu, a u Vladi Srbije, kako je kazao, sede “dva velika špijuna” – Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić. “Zorana radi za Amerikance, a Rasim za Engleze”, rekao je Šešelj. Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković rekao je da je prećeno direktoru Sportskog centra “25. maj – Milan Gale Muškatirović” Jovanu Kneževiću.

Prema njegovim rečima, pretnje novom direktoru stigle su dan pre zakazane konferencije za novinare, na kojoj su objavljeni “dokazi o stravičnim malverzacijama Marka Bastaća i njegovih saradnika”. Marković je naveo da je budžetska inspekcija Beograda napravila izveštaj na 274 strane o nedomaćinskom i štetočinskom odnosu prema sportskom centru, što je rezultiralo gubicima od oko dva miliona evra.

Poslanik poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je koja od nadležnih institucija nije dala odobrenje kompaniji „Krušik“ za izvoz mina u Jermeniju, da li je u pitanju Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova ili BIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari