Skaka: Podići odnose na viši nivo 1Foto: Beoinfo

Naše odnose moramo podići na viši nivo, to je u interesu gradana Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ali i gradana Zagreba i Beograda, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, nakon susreta s gradonačelnicima Beograda i Zagreba Zoranom Radojičićem i Milanom Bandićem, održanog prošle sedmice u Sarajevu, prvi tog tipa u posleratnoj BiH.

Sarajevo je pokazalo da ima kapacitet i kredibilitet da bude centar saradnje u regiji i uveren sam da će to i biti. Imali smo vrlo otvorenu komunikaciju tokom sastanka, ali i tokom priprema za trilateralu“, rekao je Skaka.

„Mi naše odnose moramo podići na viši nivo. To je u interesu gradana Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ali i građana Zagreba i Beograda. Izuzetno važno je da se radi o komunikaciji i saradnji uz ravnopravan odnos i puno uvažavanje Sarajeva kao glavnog grada BiH. Nije to, nažalost, uvek bilo tako, niti su okolnosti u regiji, kao što sami vidite, preterano podsticajne za saradnju“, rekao je Skaka, prenosi klix.ba.

On je ocenio da se nakon ovog skupa može reći da Grad Sarajevo vraća svoju regionalnu poziciju i značaj u političkom smislu i da je to važno.

„Moje kolege Radojičić i Bandić zajedno sa nama su uložili veliki trud i napore da se ovaj sastanak desi i zahvalni smo im na tome. Uveren sam, a to smo i dogovorili na sastanku, da će naredni susreti u Zagrebu i Beogradu biti u najmanju ruku jednako sadržajni, značajni i uspešni“, rekao je Skaka.

Glavni gradovi imaju načina i prostora da budu lideri pozitivnih promena i da budu faktor stabilnosti cele regije, ocenio je Skaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari