Skupština: 350 amandmana bez obrazloženja 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Sednica Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o strancima, počela je danas uz polemike oko tema koje nisu povezane sa tim predlogom teksta.

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić rekao je da opozicija, a nije imenovao koja, neće učestvovati u radu parlamenta, jer je vlast podnela 350 besmislenih amandmana, koliko bi potrošila vreme za raspravu.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milimir Vujadinović optužio je Đurišića da „Srbiju želi da predstavi kao fašističku zemlju“.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović zamerio je predsedavajućem sednice Skupštine Veroljubu Arsiću zašto obavlja tu dužnost, jer ga predsednica parlamenta Maja Gojković nije za to ovlastila.

On je Arsića optužio i da je poslanicima SNS omogućio da „pričaju o svemu i svačemu, šta im padne na pamet“.

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanu na Predlog Zakona o strancima, koji niko nije ni pomenuo, niti je rekao o čemu se radi, nego su poslanici razmenjivali međusobne optužbe na razne teme. Poslanici vladajuće većine podneli su oko 350 amandmana, na predloženi zakon o strancima, a da niko nije ni pokušao da sa govornice obrazloži bilo koji od njih.

Izlaganja zamenika šefa poslaničke grupe SNS Vladimira Orlić i još nekoliko poslanika, koji su hvalili politiku vlasti, dovela su do reakcije opozicije, i onda se krenulo na lične uvrede.

U polemici lidera pokreta Dveri Boška Obradovića i poslanika Srpske napredne stranke (SNS), takođe iz Čačka, Marka Parezanovića, Parezanović je Obradovića nazvao „diletantom“. Na ukazivanja poslanika opozicije da skupštinska govornica nije mesto za uvrede, predsedavajući sednice Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije nije reagovao, niti je upozorio Parezanovića.

Potom je i Marijan Rističević, poslanik sa liste SNS, iznosio uvrede na račun Obradovića, koje nisu imale nikakve veze sa tačkom dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari