Skupština Kosova sutra o Zakonu o ekonomskom oporavku 1Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Na zahtev Demokratske partije Kosova (DPK) Skupština Kosova sutra će održati vanrednu sednicu na kojoj je jedna tačka dnevnog reda: razmatranje u drugom čitanju Nacrta Zakona o ekonomskom oporavku.

Do predloga DPK je došlo pošto je Vlada Kosova na sastanku parlamentarne komisije za budžet i transfere prihvatila četiri amandmana koje je predložio DPK.

Predlogom zakona su predviđene izmene i dopune šest zakona.

Vlada je prihvatila da u zakonu budu i predlozi DPK o paketu od 200 miliona evra podrške za preduzeća, podrške od 300 evra tokom tri meseca za radnike koji su zbog pandemije ostali bez posla, pravo podizanja od 10 odsto sredstava iz štednje u Kosovskom penzijskom fondu za sve koji imaju do 9.999 evra ušteđevine koja će biti nadoknađena od strane budžeta u naredne pet godine, kao i oslobođenje od PDV-a za sirovinu bez obzira da li se proizvodi izvozi ili ne.

Očekuje se da sutra s glasovima DPK bude usvojen zakon koji je u prvom čitanju odobren tek u sedmom pokušaju, dok je u drugom čitanju zbog nedostatka kvoruma bio na dnevnom redu na četiri sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari