rasim ljajićfoto FoNet medija centar

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da koalicija „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ ne treba da se osvrće na dešavanja unutar opozicije, već da animira što veći broj svojih glasača da izađu na predstojeće beogradske izbore 2. juna.

„Razumemo da su ljudi umorni i od politike i od čestih izbora, ali su predstojeći beogradski i lokalni izbori isuviše važni da bismo ih prepustili stihiji. Moramo dodatno da se angažujemo da i naše simpatizere i glasače, a posebno apstinente motivišemo da izađu u što većem broju na glasanj“, rekao je Ljajić na predizbornoj tribini SDPS u Surčinu.

Ljajić je dodao da SDPS trebe da vodi pozitivnu i afirmativnu kampanju, da uđe u što veći broj ulica, naselja, prigradskih mesta i sela i razgovara sa ljudima, predstavljajući svoje rezultate, program i politiku.

Upitan da prokomentariše dešavanja u opoziciji, Ljajić je istakao da ne treba „niti da se radujemo podelama u opoziciji, niti da tugujemo ako ona izađe jedinstveno na izbore, već da mobilišemo vlastite političke kapacitete, kako bi doprinos SDPS pobedi koalicije bio vidljiv“.

„Smatram da su podele u opoziciji motivisane borbom za lidersku poziciju u tom političkom bloku. Oni koji učestvuju nadaju se da će dobrim rezultatom obezbediti ‘pol poziciju’ za buduća vremena, a oni koji bojkotuju veruju da će mala izlaznost njima dati za pravo u odluci koju su doneli“, rekao je Ljajić.

Dodao je smatra da će se politička borba unutar opozicije još više rasplamsati nakon završetka izbora.

„Najvažnije je da mi ostvarimo pobedu, koja će nam omogućiti da samostalno formiramo stabilnu beogradsku vlast u što kraćem roku“, ocenio je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari