Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, koji je iz protesta, simbolično obukao žuti prsluk, rekao je da ga nosi zbog „bolesno“ visoke cene goriva, kao i zato što se krši poslovnik i onemogućava opoziciji da govori, tražeći da se zaustavi „bahato i nasilno ponašanje vlasti“.

Šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović rekao je Obradoviću da od njega nema „većeg preletačevića“ i kazao da ni jedan „žuti poslanik“ nije obukao žuti prsluk, nego je „Boško naprasno požuteo da pokaže da je veći demokrata i veći Đilasovac, čak i od samog Đilasa“.

Obradović je rekao da Martinović ne može da mu drži moralno predavanje, podsećajući ga šta je govorio o predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i bivšem predsedniku SNS Tomislavu Nikoliću dva meseca pre nego što je iz SRS prešao u SNS.

Atmosfera se u parlamentu dodatno usijala pošto je ministar finansija Siniša Mali otišao iz Skupštine, a opozicija je tražila prekid sednice.

U jednom mometnu čuli su se i povici „lopovi, lopovi“.

Predsedavanje je potom preuzela predsednica parlamenta Maja Gojković koja je negodovala „zbog urlanja“ u sali, a izrekla je opomenu poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću.