Skupština slobodne Srbije traži zaštitu za novosadskog aktivistu Brajana Brkovića 1Brajan Brković Izvor: Tviter

Skupština slobodne Srbije zahteva od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da odmah pokrene postupak predistražnih radnji povodom jezivih pretnji, među kojima su i smrću, koje ovih dana , na društvenim mrežama dobija novosadski politički aktivista Brajan Brković, član Stranke slobode i pravde.

Kkao se navodi u saopštenju SSS Brković je pretnje počeo da dobija nakon što je izveo politički performan u Novom Sadu, u kvartu Liman, čije su mnogobrojne javne površine proteklih dana naprednjački aktivisti prekrečili u boje zastave Srbije.

„Brković je preko jedne od tih površina ispisao imena nekih od najvećih korupcionaških afera, kao što su Krušik i Jovanjica, čime je želeo da pošalje poruku da SNS, udarajući u patriotske talambase, želi da prikrije da ovom zemljom vlada kriminalna hobotnica koja je uništila i opljačkala državu, razorila institucije i društvo, i pod noge bacila Ustav i zakone“, saopštava Skupština slobodne Srbije i poziva na solidarsnost sa Brkovićem.

Forirano prekrivanje Limana zastavama već danima u središtu pažnje i revolta dela građana Novog Sada.

Posle performansa Brković se našao i na meti tabloida, koji ga optužuju za izdaju, a posebno se apostrofira da je unuk crnogoskog pesnika Jevrema Brkovića i novinara Balše Brkovića.

Zbog svog višegodišnjeg društvenog i olitičkog angažnmana Brajan Brković je često na meti ekstremista i tabloida.

Stranka slobode i pravde, čiji je Brković član, nije se oglasila.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Skupština slobodne Srbije traži zaštitu za novosadskog aktivistu Brajana Brkovića”

  1. Ja posle ovoga ni u snu ne bih glasao za SSP ,meni ovakav postupak ne deluje da pomenuti gospodin ima ikakvog postovanja naseg naroda,istorije i tradicije i da bi delovao na ocuvanju istih da je na vlasti.

  2. Ovo je njima „performans“?!?
    Tom Performatoru voistinu treba zaštita, ali od sebe samog…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.