Skupština Srbije 24. februara o predlozima zakona o poreklu imovine i o nestalim bebama 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zakazala je za ponedeljak, 24. februar novu sednicu parlamenta na čijem je dnevnom redu izmedju ostalog, i Predlog zakona o utvrdjivanju porekla imovine i posebnom porezu.

Kako je najavljeno iz kabineta predsednice parlamenta, poslanici će na sednici razmatrati i Predlog zakona o utvrdjivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica i Predlog zakona o igrama na sreću, koje je podnela Vlada Srbije, kao i predlozi zakona o dopuni Zakona o parničnom postupku i zakona o izmenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrdjivanju Protokola uz Konvenciju o ugovoru za međunarodni prevoz robe drumom (CMR), Predlog zakona o potvrdjivanju Ugovora o zajmu (Program za otpornost na klimatske promene i navodnjavanje u Srbiji – faza I) izmedju Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrdjivanju Konvencije o medjunarodnom ostvarivanju izdržavanja dece i drugih članova porodice.

Medju tačkama dnevnog reda je i potvrdjivanje više bilateralnih sporazuma.

Sednica će početi u 10 časova u Domu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari