Skupština Vojvodine sutra o rebalansu budžeta 1Skupština Vojvodine Foto: N1

Poslanici Skupštdine AP Vojvodine na sutrašnjoj sednici, prvoj posle uvođenja vanrednog stanja, razmatraće Predlog odluke o rebalansu pokrajinskog budžeta prema kojoj se on umanjuje za 4,2 milijarde dinara, pa će ukupno iznositi 73,6 milijardi dinara.

Zbog epidemije koronavirusa i drastičnog smanjenja privrednih aktivnosti, Pokrajinska vlada je 7. aprila utvrdila mere privremene obustave izvršenja budžeta, a zatim i predlog njegovog rebalansa zbog smanjenja prihoda.

Najveće smanjenje prihoda predloženo je iz ustupljenih poreskih prihoda, i to u iznosu od 3,5 milijarde dinara, kako bi se ta suma preusmerila kao olakšica ili odlaganje plaćanja obaveza privrednim i drugim subjektima koji u ovom periodu trpe štetne posledice krize.

Donacije, transferi i pomoći smanjeni su za 577,3 miliona dinara, a u ovoj grupi je najznačajnije smanjenje transfernih sredstava iz državnog budžeta. Kada je reč o rashodima, najveće smanjenje predviđeno je kod fonda za pošumljavanje.

Novinari neće moći da prisustvuju sednici u skupštinskoj sali, već će morati da je prate onlajn, na medija portalu APV ili preko prenosa na RTV-u. R. Balać

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari