Slavoljub Matić traži zaštitu policije 1Foto: Momčilo Veljković

Tokom vikenda nepoznate osobe razbile su stakla na prostorijama Demokratske stranke Srbije u Požarevcu. Povodom tog događaja bivši poslanik i predsednik opštine Požarevac, sada član Glavnog odbora DSS, Slavoljub Matić traži zaštitu od požarevačke policije.

– Nakon gostovanja Aleksandra Popovića, predsedničkog kandidata DSS-a napravljen je huliganski napad na kancelariju Demokratske stranke Srbije u Požarevcu, policija je korektno izvršila uviđaj odmah po prijavi u ponedeljak u 8 sati pre podne. Ovaj primer pokazuje da DSS koliko god se trudila da očuva nivo političke kulture a njen kandidat svojim primerom pokazuje da u javnom nastupu može da se vodi kampanja bez ličnih uvreda uz navođenje isključivo argumenata i verodostojnih činjenica to ne sprečava huligane da na bezočan način prete ljudima koji imaju drugačije stavove. Ovo je još jedan dokaz da se ovogodišnja kampanja vodi u neravnopravnim uslovima pa čak i kada nisu u pitanju centralni mediji ili finansiranje kampanje, izjavio je Slavoljub Matić, član Glavnog odbora DSS i dodao:

-DSS Požarevac traži od čelnih ljudi grada, posebno od gradonačelnika Baneta Spasovića da se čvrsto založi za zaštitu svih učesnika u kampanji i njihovu bezbednost, neka mu uzorno vreme bude period kada su na čelu Požarevca bili DSS i moja malenkost a on naš član i kada je postojala apsolutna sigurnost i poverenje u izborni proces. Bez jasnih dokaza ne mogu da tvrdim ko je direktno odgovoran za ovaj vandalski čin ali zato mogu da naglasim da je vlast svakim svojim primerom mora da pokaže da je apsolutno legitimno pravo da građani imaju svoje političko opredeljenje i da zbog svog angažovanja u kampanji niko ne sme da bude tretiran drugačije u odnosu na zastupnike vladajuće koalicije – poručio je Matić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari