Slobodarski pokret: Vlast Srbije prikriva podatke ili satanizuje dijasporu 1Foto: Sajt Miroslava Parovića

Lider Slobodarskog pokreta Miroslav Parović je ocenio da vlast Srbije u vezi s brojem zaraženih koji su došli iz inostranstva „ili prikriva brojeve obolelih, ili svesno širi mržnju prema srpskim državljanima iz dijaspore“.

Slobodarski pokret je saopštio da je u četvrtak predsednik Aleksandar Vučić na konferenciji za medije posle sastanka kriznog štaba rekao da je u Srbiju od početka epidemije korona virusa ušlo 400.000 srpskih državljana koji su na privremenom radu u inostranstvu.

„Vučić je tom prilikom rekao i da je oko šest do sedam procenata tih ljudi zaraženo, što čini više od 25.000 ljudi“ rekao je Parović.

Pitao je odakle Vučiću takve informacije, ako su zvanični podaci u četvrtak, 2. aprila, bili da je ukupno testirano 5.008 ljudi, od kojih je 1.171 zaražen.

Parović je ocenio da za nelogičnosti postoje samo dva moguća objašnjenja: „Prvo je da vlast prikriva prave brojke obolelih. Drugo je da vlast svesno širi mržnju prema srpskim državljanima iz dijaspore i da na taj način žele da na njih svale krivicu za epidemiju“.

„Srbi iz dijaspore su odbarani da budu žigosani kao krivci jer ne glasaju u Srbiji, a i lako ih je satanizovati i time prikrivati sve propuste“, ocenjeno je u saopšenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari