Sloga: Predsedniče, mi ne napredujemo, mi nazadujemo 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ apelovao je na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se više ne sekira zbog velikih plata u Nemačkoj, već da svojim ponašanjem isključivo u okviru ustavnih ovlašćenja podstiče na veće zarade u Srbiji i ne poziva na povratak naše ljude koji su napustili zemlju zbog siromaštva i otišli za boljim životom.

„Predsedniku bi bilo bolje da pogleda bezvoljna lica svojih građana, dovedenih na njegove stranačke mitinge i videće da u njihovim očima nema više tog entuzijazma baziranih na silnim obećanima u predhodnom periodu kojima su on i njegova stranka 2012. godine došli na vlast. Danas, posle punih sedam godina njegovog vođenja države realnost je sasvim drugačija. Radnik u Srbiji je ponižen, pravno obespravljen i siromašan. Predsedniče, mi ne napredujemo, mi nazadujemo u svakom segmentu društva“, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi; da ne ispadne da ga samo kritikujemo, ima stvari sa kojima se sa njim apsolutno slažemo, a to je da „neće ništa s neba da padne“.

„Zato ga molimo da se vrati u svoja ustavna ovlašćenja predsednika svih građana, prestane sa obećanjima o boljem životu i da posao ekonomije prepusti stručnim ljudima koji bi imali znanja da se nose sa srpskom ekonomijom praktično, a ne opsenom kojom se on vodi“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari