Sloga: Što pre imenovati premijera 1

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju predsednika Srbije i vladajuću većinu da što pre imenuju novog premijera kako bi ekonomske teme zamenile političke, budući da je, kako ocenjuje, predhodna nedelja ličila na „jeftino režiranu sapunicu sa elemantima zabave“.

Građanima je dosta neizvesnosti u pogledu ko će zameniti doskorašnjeg prvog čoveka Vlade, hoće li na mestu premijera biti „on“ ili „ona“, već isključivo neko će biti stručan, kompetentan i ko može obrazložiti način na koji će odmah povećati plate, a samim tim i standard građana, navela je Sloga u saopštenju.

Sloga ocenjuje da se u Srbiji se sve teže živi, da plate i penzije ne pokrivaju ni osnovnu potrošačku korpu za preživljavanje, „dok se rad Vlade sveo na industriju za proizvodnju dijaspore“.

Umesto „svakodnevne zabave i sve češćeg manipulisanja nacionalnim osećanjima“, Sloga poziva predsednika Srbije i vladajuću većinu „da se ugledaju na rumunski parlament koji je velikom većinom glasova ove nedelje usvojio zakon o povećanju plata, uprkos kritikama Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda“.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari