Službe Srbije i Rusije razmene oko 400 informacija 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

„Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma je način da Srbija bude deo svetske borbe protiv terorizma“, objasnio je ministar policije Aleksandar Vulin predstavljajući poslanicima Skupštine Srbije ovaj dokument.

„MUP dobro sarađuje sa najznačajnijim partnerskim službama u okviru Ruske Federacije, kao što su Savet bezbednosti Rusije, MUP Rusije, Federalna služba obezbeđenja i Federalna služba Nacionalne garde. MUP Srbije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije ima zaključen veći broj sporazuma u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i regularnih migracija, readmisije, kao i u oblasti vanrednih situacija. Posredstvom Interpola ostvarujemo saradnju kroz razmenu operativnih informacija. Godišnje je to u proseku negde oko 400 informacija koje razmenimo sa nadležnim službama Rusije, kao i kroz obuke koje organizuje ruska strana u kojima se doprinosi podizanju stepena profesionalne obučenosti ripadnika MUP-a“, objasnio je Vulin.

Dodao je da nema nijednog razloga da se ne sarađuje sa nadležnim službama Ruske Federacije ili bilo kojom drugom partnerskom službom.

On je pozvao poslanike da podrže taj sporazum. Poslanici vladajuće većine ocenili su tokom rasprave da je svaki sporazum koji potpiše naša zemlja dobar i da je privilegija Srbije što ima priliku da potpiše takav dokument sa jednom od najmoćnijih zemalja, kakva je Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari