SNS: Đilas koristi metro za demagogiju, Vučić pravi zemlju koju smo sanjali 1Foto: Logo

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da je nekadašnji gradonačelnik Dragan Đilas obećavao metro više puta, „najčešće pred neke izbore i nikada ništa na tom planu nije uradio“.

„Tu temu je kao i danas pokušao da iskoristi za loše politikantstvo, praznu demagogiju i prikupljanje jeftinih političkih poena“, rekao je Mirković u pisanoj izjavi povodom današnje konferencije za novinare na kojoj je govorio jedan od čelnika Saveza za Srbiju (SZS) i odbornik u Skupštini grada Dragana Đilas.

Marković je naveo da će obećaje ove vlasti o izgradnji metroa biti ispunjeno jer je ovoj vlasti „poverenje i interes građana na prvom mestu“, saopštila je SNS.

„Odgovorna politika predsednika Aleksandra Vučića od Srbije pravi baš onakvo mesto koje smo dugo čekali i sanjali, a koje su nam bivše demokrate, sada presvučene u nekakav SZS, uskratili“, rekao je Mirković, navodeći da SZS neće uspeti da ih spreče da Srbiji obezbede „prosperitet i svetlu budućnost“.

Đilas, koji je predsednik Stranke slobode i pravde, izjavio je danas da je projekat metroa koji je predstavila vlast „zločin nad gradjanima“ i istakao da je cena koja je predviđena za njegovu izgradnju duplo veća od one koju je usvojila Skupština Beograda pre sedam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari