SNS: DS obmanjuje da su zakupci lokala u 'Promenadi' plaćali zakup tokom vanrednog stanja 1Promenada Foto: R. Balać

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je danas da je Demokratska stranka danas obmanula građane u saopštenju o nastavku rada gradskog Tržnog centra „Promenada“.

Odbor SNS je demantovao tvrdnju iz saopštenja Gradskog odbora DS da su zakupci lokala u „Promenadi“ plaćali zakupninu tokom vanrednog stanja.

„Istina je upravo suprotna, o čemu mogu da posvedoče svi zakupci“, piše SNS koja je navela da su zakupci potpuno oslobođeni plaćanja zakupa tokom dva meseca na molbu gradonačelnika Miloša Vučevića kompaniji „Nepi“, vlasnici „Promenade“.

Predsednik Gradskog odbora DS Veljko Krstonošić je danas saopštio da su se zakupci lokala u „Promenadi“ žalili što tokom vanrednog stanja, kada nisu mogli da rade, bili prinuđeni da plaćaju zakup i ostale obaveze prema vlasniku tržnog centra i dodao da je gradska vlast bila „dužna da pomogne tim firmama koje su očigledno oštećene, a ne da isključivo zastupa interese vlasnika ‘Promenade’ „.

Krstonošić je u saopštenju naveo da je „Promenadi“ dopušten rad iako, kako tvrdi, još nisu rešeni problemi zbog kojih pre godinu i po taj centar nije dobio trajnu upotrebnu dozvolu, te je ocenio da je dozvola izdata u petak uveče „potpuno neosnovana“.

Predsednik Gradskog odbora DS je naveo da „Promenada“ nije mogla dobiti upotrebnu dozvolu zato što u izgradnji objekta nisu poštovani građevinski propisi i projekat, i jer nije rešeno pitanje podzemnih voda ispod objekta što su potvrdili gradska vlast i javna preduzeća čija je saglasnost neophodna za izdavanje upotrebne dozvole, naveo je on.

Krstonošićevu pretnju optužnicom za korupciju zbog izdavanja dozvole u petak, SNS je ocenila „neosnovanom“ i pozvala DS da to već sutra prijavi nadležnim organima.

„Biće nam zadovoljstvo da i na sudu dokažemo da se ne samo u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji, od 2012. godine svaki posao obavlja legalno“, poručila je SNS.

Gradska uprava Novog Sada je saopštila da je 22. maja od vlasnika „Promenade“ – kompanije „Nepi“ prihvatila „prijavu završetka (izgradnje) objekta u konstruktivnom smislu“, te je odmah potom izdata upotrebna dozvola, i „Promenada“, najveći novosadski tržni centar, radi od subote.

Mediji su ranije pisali da „Promenada“ ne može da dobije upotrebnu dozvolu zbog problema sa ispumpavanje podzemnih voda i s protivpožarnom zaštitom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari