SNS: Novakoviću krađa četiri miliona evra ne predstavlja problem 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je problem sa manjkom parkinga u Novom Sadu nasleđen je iz vremena vladavine (potpredsednika Narodne stranke) Borislava Novaković i njegovih bivših partijskih drugova.

„Inicijativu za postavljanje preko 200 parking mesta, ne uništavajući ni jedno drvo iz postojećih drvoreda, podneli su građani Detelinare. Dakle, grad i u ovom slučaju izlazi u susret potrebama građana“, navodi se u reagovanju SNS na kritike koje im je uputio Novaković zbog najavljene izgradnje parkinga na novosadskom Bulevaru Evrope.

Druga „krupna laž koju je izrekao Novaković“, kako tvrdi SNS, je da Novi Sad trenutno ima četiri odsto zelenih površina, jer ih prema njihovim podacima ima oko osam odsto, a radi se i na izradi preciznog katastra zelenih površina u gradu, „koje Novaković i pajtaši za tri mandata nisu stigli da izrade, verovatno zbog prečih poslova koji su im donosili visoke lične i stranačke provizije“.

„Za Novakovića predstavlja problem izgradnja više od 200 parking mesta, ali mu je sasvim normalno da ukrade četiri miliona evra na gradnji Bulevara Evrope. To samo dokazuje da je i njegov mentalni sklop karakterističan za jednog kriminalca“, ocenio je SNS.

Novaković je danas saopštio da najava o pretvaranju 4.000 kvadratnih metara zelenih površina na Bulevaru Evrope u parking mesta, govori o tome da gradonačelnik Miloš Vučević i naprednjačka vlast u gradu „apsolutno ne razumeju na koji način bi trebalo voditi računa o Novom Sadu i njegovim građanima“.

„Evropski standardi nalažu da je minimum 20 odsto površine grada prekriveno zelenim površinama, a taj procenat u Novom Sadu je svega četiri odsto. To je činjenica koje bi sve nas trebala da zabrine i da nipošto ćutke ne posmatramo uništavanje zelenih površina u kojima odveć oskudevamo“, naveo je Novaković.

Uprava Grada Novog Sada tenderom traži firmu koja će zelene površine na Bulevaru Evrope pretvoriti u parking mesto i na taj način izgraditi 201 parking mesto.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije kao razlog tome navela je da postojeći kapaciteti „ne zadovoljavaju potrebe stanovnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari