Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Potpredsednika Srpske napredne stranke Marija Obradović izjavila je da su poslanici sa te liste snažno podržali odluku Aleksandra Vučića da premijerka bude Ana Brnabić i u Skupštini Srbije do kraja nedelje se kreće sa raspravom o formiranju Vlade Srbije.

Obradović je na konferenciji za novinare posle konsultacija poslanika sa liste SNS sa liderom stranke i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su se poslanici pojedinačno izjašnjavali, ali da ipak treba obaviti i dodatne razgovore sa koalicionim partnerima jer nisu sigurno da postoji 128 glasova za novu mandatarku.

Čekamo do četvrtka da vidimo imamo li 128 glasova, rekla je Obradović.

Pre konsultacija niko nije bio raspoložen da daje izjave novinarima.  U kratkim izjavama Maja Gojković, Marija Obradović, Marjan Risticević poručili su da oni podržavaju izbor Ane Brnabić. Vučić je kratko reako da očekuje podršku mandatarki koju je predložio.

Gostujući jutros u Dnevniku RTS-a, Jadranka Joksimović je rekla da ne očekuje veće probleme i da će na razgovoru biti postignuta saglasnost o podršci mandatarki Ani Brnabić.

„Ne očekujem veće probleme. SNS je uvek za dijalog, predsednik Vučić će u devet sati razgovarati sa poslanicima SNS-a i liste sa kojima smo ušli u parlament i saslušati argumente ali očekujem da će biti postignuta saglasnost za izbor mandatara“, objašnjava Joksimovićeva. Smatra da je predsednik Vučić ima potputno legitimno pravo da odluči o mandataru.

Dodaje da lideri političkih partija imaju pravo da se odrede o političkim i društvenim pitanjima, ali da očekuje da se oni ponašaju odgovorno u smislu države.

„SNS je uvek imala demokratski dijalog, postoje različita mišljenja, i treba saslušati sve, predstaviti dodatne argumente koje možda neki od članova i ne znaju ali generalno očekujem da saglasnost bude postignuta“, navodi ministarka zadužena za evropske integracije.