Somborski protest "1 od 5 miliona" ipak 28. februara 1

Sedmo protestno okupljanje #1od5miliona u Somboru zakazano je za četvrtak, 28. februara na Trgu Svetog trojstva u standardnom terminu od 18 sati.

Organizacioni odbor somborskog protesta usvojio je predlog da se promeni dan održavanja skupa i odlučio da se subota zameni četvrtkom.

Odluka da se protestni skup i šetnja #1od5miliona u Somboru organizuju radnim danom doneta je, kako navode organizatori, iz praktičnih razloga.

– Želimo pre svega, što nije bilo moguće do sada, da naši građani čuju najkvalitetnije govornike koji su uz građansku inicijativu #1od5miliona, potom da se protesti učine vidljivijim većem broj stanovnika, posebno mladih, što je u svakom slučaju prednost radnog dana – kažu organizatori.

Po njima, protestno okupljanje četvrtkom omogućiće da Sombor dobije značajniji prostor, makar u ovo malo preostalih slobodnih medija i da se tako ozbiljnije ukaže na beznađe u koje nas je uvela lokalna vladajuća politička “elita”.

– Sigurni smo da je nezadovoljstvo građana četvrtkom, isto kao i subotom i da za sve one koji iskreno žele da zaustave ovu pogubnu politiku „jednog čoveka“ zaista neće biti problem da promene dosadašnji termin za protestnu šetnju koja će i dalje biti mirna, dostojanstvena, građanska, posvećena jednom cilju, svrgavanju diktatora, što je uostalom osnovni zahtev svih protestnih skupova širom Srbije – naveli su iz organizacionog odbora.

Objavljeno je da će na sedmom protestnom okupljanju u Somboru, u četvrtak, govoriti politikolog Boban Stojanović, studentkinja i jedna od organizatorki protesta #1od5miliona Tea Vukadin, i balerina Narodnog pozorišta iz Beograda, Bojana Leko. Protest će se završiti šetnjom, uobičajenom rutom, od Trga do Županije i nazad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari