Spreman predlog za izmenu zakona o udžbenicima 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je danas da je spreman predlog izmena i dopuna Zakona o udžbenicima, koji predviđa uvođenje udžbenika od posebnog nacionalnog interesa za osnovnu i srednju školu i da će se vrlo brzo naći na sednici Vlade, a potom i u parlamentu.

Ružić je, odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe svoje Socijalističke partije Srbije u Skupštini Đorđa Miliževića, rekao kako je predviđeno da udžbenike od posebnog nacionalnog interesa čine oni srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.

Apropo onog što je predsednik Republike Aleksandar Vučić inicirao u smislu izdavanja nacionalnih udžbenika, identiteskih, koje prepoznaje normativni okvir Saveta Evrope, mislim da je to dobra ideja. Mi smo formirali radnu grupu koja bi tretirala da udžbenike srpskog jezika i književnosti, istorije i geografije štampaj javni izdavač – Zavoda za udžbenike, u nekom narednom periodu, objasnio je Ružić.

On je podsetio da je 2003. godine „na mala vrata“ omogućeno da udžbenike iz tih predmeta štampaju drugi izdavači.

Kako je istakao, ti udžbenici ne smeju biti samo identitesko pitanje, nego i pitanje od nacionalnog interesa, „i u tom fonu je predsednik Republike i inicirao tu ideju“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Spreman predlog za izmenu zakona o udžbenicima”

  1. Dobro ste ste se setili , mnogo smo lenji a i nista se ne razmislja ko god dodje na vlast jer su sve vijuge usmerene na sopstvene kombinacije , to je problem , pravi ljudi na pravom mestu nisu bili niti ce izgleda u dogledno vreme biti a to je sve zato sto se ne glasa pojedinacno za svaku funkciju , da se lepo vidi ko je sta uradio u zivotu da bi bio izabran i da bi bio sposoban da obavlja tu funkciju .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.